vakantievilla diever  hertenspoor 16
Vrijstaande luxe, rietgedekte vakantiewoning/villa voor 4 personen in park ‘t Wildryck direct langs het nationaal park Drents-Friese Wold.

Omgeving

In de omgeving van de vakantiewoning en vakantiepark ‘t Wildryck is veel te beleven. In eerste plaats natuurlijk het naastgelegen Drents-Friese Wold, maar u kunt natuurlijk ook gezellig gaan shoppen in Assen, Hoogenveen of Meppel. U bent binnen het kwartier bij één van deze steden.

Drents Friese Wold

Nationaal park ‘t Drents Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden in Nederland. In dit park kunt u wandelen, fietsen of paardrijden. Informatie over het Drents Friese Wold is verkrijgbaar bij toeristisch informatiepunt Diever, Bosweg 2a te Diever of bekijk de website https://www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

Wandelen en fietsen

In het Drents Friese Wold zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet waar u gebruik van kunt maken, deze zijn te vinden op de website https://www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

Bezienswaardigheden & Attracties

Dierenpark Emmen

Mooi en ruim opgezet dierenpark met olifanten, giraffen, leeuwen maar ook apen, vlinders, schildpadden en veel meer. Persoonlijk de mooiste dierentuin van nederland. Een durfal? Neem ook een kijkje bij Expeditie Yucatan, de overdekte speelexpeditie van Dierenpark Emmen. Overwin de lastigste obstakels om aan het einde van de expeditie te komen.   https://www.wildlands.nl

Herinneringscentrum kamp Westerbork

Museum en bezoek kampterrein van voormalig kamp Westerbork.

Kamp Westerbork

Museumdorp Orvelte

Dit prachtige dorp is met zijn monumentale boerderijen en prachtig onderhouden huizen een museum op zich. Regelmatig worden er live demonstraties gehouden bij de smederij, klompenmakerij, glasblazerij, zuivelhoeve en vele andere traditionele ambachten.

Museumdorp Orvelte

Amusementsparken

In de nabije omgeving van de vakantiewoning zijn meerdere amusementsparken te vinden. Als eerste het Verkeerspark Assen, waar kinderen hun eerste rijbewijs kunnen halen op het trapautocircuit en de jeugd zich kan uitleven op de junior kartbaan.

Drenthe kent twee indoor attractieparken Speelstad Oranje en Plopsa Indoor Coevorden. Beide parken staan garant voor uren speelplezier. Van speeltoestellen en draaimolens tot complete achtbanen, alles is hier te vinden. Voor de ouders zijn diverse eet- en drinkgelegenheden.

Steden

Direct in de omgeving liggen de steden Assen, Hoogeveen en Meppel. Maar ook Zwolle is met zijn historische stadscentrum zeker het bezoeken waard. Binnen een half uur kunt u in het centrum een van bovenstaande steden zijn.